Ce tip de ciocolată ajută împotriva depresiei? Ce spun studiile?

Ce tip de ciocolată ajută împotriva depresiei? Ce spun studiile? Ciocolata este poate unul dintre cele mai iubite alimente. Este considerată de nutriționiști, dieteticieni și medici ca un fel de antidepresiv sau ca o prevenire a tulburărilor cardiovasculare.

Îți place ciocolata? Ei bine, ciocolata neagră este capabilă să lupte împotriva depresiei. Acest lucru este dezvăluit de unele studii. Dacă, ești și un iubitor de ciocolată neagră, vei fi fericit să știi că aceasta este foarte bună pentru sănătatea ta. Pe lângă faptul că este un super aliment, de fapt, ciocolata este, de asemenea, capabilă să prevină depresia. Acest lucru este posibil datorită proprietăților sale incredibile care o fac să fie un aliment perfect chiar și atunci când urmezi o dietă. În plus, ciocolata neagră este un adevărat prieten al inimii.

Ceea ce contează este, desigur, să nu exagerezi.

De ce ciocolata neagră previne și contracarează depresia?

Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea Națională din Seul au arătat că a mânca o anumită cantitate de ciocolată neagră pe zi este un gest capabil să schimbe starea de spirit.

Participanții la studiu au consumat o anumită cantitate de ciocolată pe zi; după care a fost completat imediat un test capabil să măsoare starea de spirit prin compilarea unor adjective capabile să le identifice starea de spirit. Rezultatul a fost: o stare de spirit mai pozitivă după consumarea ciocolatei. La acest studiu s-au adăugat și alte studii mai recente și toate cu același rezultat: efectul benefic pe care îl are ciocolata asupra stării de spirit și care acum este aclamat.

Și totuși… de ce ciocolata neagră ajută la prevenirea depresiei? Răspunsul constă în triptofan, un aminoacid prezent în acest produs și precursor al celei mai cunoscute serotonine. Aceasta, împreună cu o altă substanță numită teobromină, dă energie, ridicând starea de spirit. Pe lângă acest efect, se adaugă pozitivitatea pe care o ai întotdeauna atunci când mănânci ceva bun.

Prin urmare, consumul de ciocolată neagră ne face mai puțin triști și poate fi util atât pentru a preveni, cât și pentru a contracara depresia.

Ce tip de ciocolată ajută împotriva depresiei? Ciocolata neagră ține departe depresia!

Un alt studiu, de data aceasta condus de University College London și publicat în revista Depression & Anxiety a evidențiat acest aspect. Da, se pare că ciocolata neagră are capacitatea de a ține depresia departe.

Peste 13.2007 de persoane (cu vârste de peste 20 de ani) au participat la American National Health and Nutrition Examination Survey în perioada 2008-2013 și 2014. Cercetătorii le-au cerut participanților să completeze un chestionar alimentar. Scopul a fost, de asemenea, de a raporta ce alimente au consumat în cele 24 de ore (menționate în chestionar) din 2 zile neconsecutive. În plus, participanții au mai completat un chestionar legat de depresie.

Rezultatele studiului: 11% dintre participanți au consumat ciocolată

Conform rezultatelor, aproximativ 11% dintre participanți au consumat ciocolată. Cei care au mâncat multă ciocolată, de toate tipurile (intre 104 si 454 grame) au fost cu 57% mai puțin predispuși să aibă simptome depresive. Procent care a crescut la 70% pentru cei care au consumat ciocolată neagră. Potrivit oamenilor de știință, ipotezele despre modul în care ciocolata afectează depresia sunt diferite.

Ce arată rezultatele cercetării?

Acest studiu vine să întărească rezultatele altor cercetări. Sara Jackson, unul dintre autorii principali, oferă, prin urmare, unele dovezi științifice că ciocolata neagră poate fi asociată cu o reducere a patologiei. Omul de știință concluzionează că este nevoie de mai multe cercetări. Toate acestea pentru a clarifica funcționarea reală a relației cauză-efect.

Ciocolata este un ajutor valoros în perioade de tristețe, iar depresia face parte din experiența comună; valoarea sa antidepresivă este absolut reală și este legată de trei activități specifice.

Mai presus de toate, ciocolata acționează ca un catalizator, facilitând producția de endorfine, stimularea senzației de euforie și atenuarea durerii. Trebuie adăugat că ciocolata conține o anumită cantitate de feniletilamină (1 mg pe uncie/28-25 g produs); aceasta face parte din așa-numitele substanțe lisergice (cu proprietăți halucinogene și cu acțiune opusă serotonine) – similare, pe scurt, similar cu LSD.

Ciocolata devine de dorit și uneori indispensabilă în perioade dificile ale, zilei din cauza asocierii sale cu serotonina; unul dintre principalii neurotransmițători, care are o acțiune inhibitoare și tranchilizantă; scăderea serotoninii este legată de creșterea agresivității și a tendinței de sinucidere.

Prin urmare, ciocolata nu este numai în măsură să inducă plăcerea; aceasta reușește să o prelungească prin continuarea stării de bine și satisfacție.

Câtă ciocolată să consumi pentru a evita depresia?

Dacă te simți trist sau doar vrei să-ți ții gândurile rele departe, consumul recomandat de ciocolată este de aproximativ 30 de grame zilnic. Și trebuie să aibă cel puțin 75% cacao. De asemenea, această cantitate luată zilnic (cu excepția cazului în care este prezentă o alergie la produsul în sine sau la nichel) are, de asemenea, posibilitatea de a reduce riscul de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Un aspect important: nu interferează în niciun fel cu vreo dietă.

De fapt, se știe că ciocolata neagră, printre altele, este, de asemenea, capabilă să potolească foamea nervoasă; chiar și să reducă riscul de a mânca în exces. O problemă care îi afectează adesea pe cei care se privează de nutrienții potriviți pentru prea mult timp sau pe cei care tind să-și descarce stresul prin consumul excesiv de alimente.

Experții recomandă să consumi ciocolată neagră doar de două sau trei ori pe săptămână! De asemenea, să o eviți dacă suferi de reflux gastroesofagian sau de migrene. Dacă nu poți mânca ciocolată, există multe alte alimente care îți pot înveseli starea de spirit.

Ia aminte: depresia este o boală care poate avea origini diferite; atunci când este prezentă, nu trebuie subestimată. Consultă întotdeauna un medic.

My title page contents