Cum protejezi copiii de căldură? Iată 5 sfaturi de ajutor!

Cum protejezi copiii de căldură? Iată 5 sfaturi de ajutor! Copiii și căldura nu pot fi cei mai buni prieteni. Cei mici au pielea foarte sensibilă și, în plus, se pot deshidrata foarte repede. De aceea, întotdeauna, copiii trebuie supravegheați și să li se ofere alimente care să le asigure hidratarea de care au nevoie. Mai ales în sezonul estival, când zilele sunt caniculare.

Care sunt cele mai importante măsuri de precauție pe care să le iei în timpul verii?

Cum protejezi copiii de căldură? Iată 5 sfaturi de ajutor:

1. Atenție la deshidratare!

Copiii sunt cei mai expuși riscului de deshidratare. Pentru că nu pot dispersa eficient căldura și nu știu cum să comunice părinților nevoia de a bea. Prin urmare, este important ca voi, părinții să fiți atenți la nevoile celor mici și să le dați să bea lichide des, eventual apă. Evitați băuturile excesiv de zaharoase, și spuneți un nu categoric băuturilor carbogazoase și cu gheață.

Atenție! În primele luni de viață, este suficient să i se ofere copilului lapte matern sau lapte praf, care conține deja cantitatea de apă de care acesta are nevoie.

2. Optează pentru o dietă bogată în lichide

Vara nu e vară fără fructe și legume! Acest sezon se pretează din plin consumului acestor alimente; de fapt, este sezonul cu cea mai mare varietate de fructe și legume colorate, bogate în vitamine și care conțin un procent ridicat de lichide și de săruri minerale.

Copiii trebuie obișnuiți cu aceste alimente încă de mici, chiar dacă nu este atât de simplu. Însă atunci când copilul refuză categoric să consume fructe și legume, fiți pregătiți să-i oferiți întotdeauna apă. Un ajutor valabil ca alternativă la consumul de fructe și legume poate fi dat de suplimentele de săruri minerale adresate special copiilor; astfel se va reface cantitatea de săruri ce se pierde prin transpirație.

3. Metode de răcorire în cele mai fierbinți ore

În zilele caniculare, în intervalul orar 11.00 – 17.00 este recomandabil să rămâneți în interior, într-un spațiu răcoros. Aparatele de aer condiționat sau ventilatoarele pot fi utilizate cu avertismentele necesare.

Aparatul de aer condiționat: nu uita să reglezi temperatura mediului cu o diferență de cel mult 4-5 grade față de cea exterioară. Regula este valabilă și în mașină, unde pentru călătoriile scurte este bine să folosești aerul condiționat la un nivel minim, pentru a evita schimbările bruște de temperatură.

Ventilator: evită să poziționezi ventilatorul direct pe corpul copilului.

4. Băi răcoritoare și revigorante

Atunci când este foarte cald, o altă metodă de răcorire pentru copil, dar și pentru toată lumea, constă în a face două sau trei băi răcoritoare. În aceste cazuri, este bine să nu folosiți întotdeauna săpun sau alt produs de curățare, ci doar apă. În plus, după baie este recomandat să aplici întotdeauna multă cremă hidratantă pentru pielea delicată a copiilor.

Dacă sunteți la plajă, scăldatul în mare va fi soluția salvatoare în fața căldurii. Nu uitați de protecția solară, care trebuia reaplicată după fiecare baie și, mai ales, să utilizați protecție rezistentă la apă; aceasta garantează protecția pielii bebelușului și a copiilor, în general, chiar și în timpul băilor frecvente și răcoritoare.

5. În mașină alături de copii… când e cel mai bine să călătoriți?

Chiar și în călătoriile cu mașina este de preferat să alegeți să plecați la cele mai bune ore ale zilei. Protejați-vă întotdeauna copilul de soare cu parasolare speciale. Pe suportul montat pe uși trebuie să fie pregătite sticle cu apă, suficiente pentru toată durata traseului sau până la prima oprire. În timpul opririlor, încercați să nu parcați la soare, pentru a preveni supraîncălzirea excesivă a mașinii. Atenție, utilizați cu moderație controlul climatizării mașinii!

My title page contents