Jocuri de iarnă pentru copii. 6 propuneri de jocuri în aer liber pe timpul iernii 

Jocuri de iarnă pentru copii. 6 propuneri de jocuri în aer liber pe timpul iernii 

Ce jocuri de iarnă pentru copii cunoști? Iarna nu e numai despre oameni de zăpadă sau despre jocuri de societate la căldura șemineului. Iarna este făcută și pentru plimbări în aer liber! Să descoperiți împreună locuri noi este o activitate minunată care poate uni familia chiar mai mult. Și este, de asemenea, o oportunitate de a inventa jocuri și a petrece momente distractive și educative.

 

De ce să te limitezi la clasicele jocuri și să nu încerci ceva nou?

Iată 6 jocuri în aer liber, de jucat în timpul iernii cu copiii:

1. Ascultați pădurea

Un joc simplu de relaxare și cunoaștere este acela al ascultării pădurii. Mergeți în cea mai apropiată pădure sau parc cu mulți pomi, tufișuri. În ce constă jocul? Părinții și copiii, împreună, se concentrează în tăcere și enumeră toate zgomotele, mirosurile și culorile din jurul lor. Câștigătorul este cel care află cel mai multe informații!

2. Cartea naturii

Creați „Agendele Naturii” înainte de a pleca acasă! Un carton sau un caiet frumos cu pagini goale, pe care apoi să lipiți frunze, crenguțe, ace de pin și tot ceea ce copilul va găsi interesant în pădure/parc/natură.

3. Experiențe artistice

Faceți din plimbarea voastră o experiență artistică. Iarna, găsim multe ramuri uscate, căzute din copaci, perfecte pentru a deveni, odată ce vă întoarceți acasă, elemente decorative sau proiecte de artă. În timpul plimbării adună mai multe ramuri, atât mari, cât și mici. Le puteți colora cu o cretă, albă sau în alte nuanțe sau chiar cu vopsea. O activitate frumoasă și distractivă pentru copii

4. Vânătoarea de comori

O vânătoare de comori este întotdeauna o idee bună. Din când în când, le poți spune copiilor ce să caute în pădure sau în parc. Sau poți lua de acasă o listă deja pregătită, unde ai notat/desenat tot ceea ce ei trebuie să marcheze, tot ceea ce văd între elementele desenate.

5. Misterul plimbării

În același spirit puteți face un borcan de plimbare sau dedicat naturii. Copiii vor purta cu ei acest borcan în timpul plimbării și vor pune în el tot ceea ce găsesc interesant. Mici comori: o piatră deosebită, o frunză aparte, o insectă înghețată etc.

6. Cântece și jocuri de mișcare

Inventați jocuri distractive pentru a face plimbarea cât mai plăcută. Cântați împreună cântecele din desene animate, jucați statuile în timp ce vă urmați traseul sau transformați-vă în „navigatorul” trupei, folosind o hartă. Și nu vă opriți aici! Și voi, dragi părinți, dar și copiii, cu siguranță aveți multe alte idei năstrușnice.

My title page contents