7 cele mai frecvente boli de toamnă

7 cele mai frecvente boli de toamnă. Care sunt cele mai frecvente 7 boli de toamnă? Să le descoperim împreună pentru a știi cum să le previi sau să le tratezi, după caz.

Odată cu schimbările bruște de temperatură și sosirea primelor zile reci, virușii responsabili de bolile sezoniere sunt gata să lovească. Strănut, nas care curge, durere de cap, durere în gât și oboseală… Acestea sunt simptomele majore care pot strica zilele relaxante și plimbările de toamnă.

Iată care sunt 7 cele mai frecvente boli de toamnă:

1. Virusuri și gripă

Primele patologii pe care toamna le aduce cu ea sunt răcelile și gripa sezonieră clasică, mai mult sau mai puțin gravă în funcție de tulpina din care face parte. În orice caz, totuși, trebuie acordată atenție oricăror complicații. Pentru a preveni contagiunea, se recomandă evitarea locurilor prea aglomerate, spălarea frecventă a mâinilor și consumarea de alimente care pot întări sistemul imunitar.

2. Amigdalita

Amigdalita este strâns legată de mai mulți agenți patogeni care se găsesc în aer și care sunt depozitați pe amigdale în timpul respirației.

3. Candida

Candida este o infecție fungică care poate afecta cavitatea bucală, dar cel mai frecvent afectează pereții vaginului. Prevenirea eficientă se raportează la puterea sistemului imunitar; pentru a avea un sistem imunitar puternic, este necesar să se consume o mulțime de fructe și legume bogate în vitamine.

4. Cistita

Este o boală a tractului urinar care afectează mai ușor femeile și este de obicei legată de frig și de schimbarea târzie a garderobei. Pentru a preveni apariția cistitei, se recomandă să se acorde o grijă suplimentară igienei intime, să se evite activitatea fizică excesivă și să se poarte haine corespunzătoare vremii.

5. Laringită sau durere în gât

Atunci când vine vorba de bolile de toamnă, ca și amigdalita, laringita este una dintre cele mai frecvente infecții. Apărarea imună în stare bună este de obicei suficientă pentru a proteja oamenii de contagiune.

6. Dermatita

O anumită predispoziție și o gestionare slabă a schimbărilor de temperatură pot duce la o apariție mai mare a dermatitei toamna; în special în părțile care rămân descoperite și sunt expuse vântului și schimbărilor climatice. Asigură-te că ai întotdeauna pielea hidratată și caldă.

7. Pielonefrita

Este o boală a rinichilor, adesea favorizată de schimbarea temperaturii și de contactul prelungit cu suprafețele reci; cum ar fi atunci când lucrezi în birou și temperatura nu este una potrivită. Este bine să tratezi pielonefrita imediat, pentru a evita ca aceasta să se transforme într-o boală cronică.

My title page contents