Hai in Gradina cu artisti!

In weekendul 25 – 26 aprilie, Parcul Gradina Icoanei din Sectorul 2 se transforma in Gradina cu Artisti. Evenimentul (sustinut de Primaria Sectorului 2) a ajuns la cea de-a 15 editie. Uite ce si cine te asteapta in Gradina cu Artisti!

Atelierele Creative Arts

Creative Arts (www.creativearts.ro) organizeaza ateliere de facepainting, colaje primavaratice si felicitari inflorate. In plus, toti copiii sunt invitati sa testeze pictura cu lana, o tehnica care presupune folosirea doar a apei si a sapunului, direct pe lana netoarsa, fara alte instrumente de tricotat sau cusut.

Un alt atelier de testat este cel de ceramica organizat de mesterii de la Ch’artist (www.chartist.ro ) . Dupa cum ii spune si numele atelierului, cei mici vor putea modela in lut, pe care apoi il vor picta.

Pe scena

Judy Florescu este traducatoare si PR Cultural si pentru ca are un suflet mare va canta pentru pictorita Mihaela Dodoiu, care trece prin grele incercari din cauza cancerului la san.

Nu exista sarbatoare fara muzica si dans, asa ca micutii din trupa Rall’s Band vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toti copiii la dans.

Weekendul cand adultii sunt copii

Cand eram mici ne jucam „De-a v-aţi ascunselea”, „Leapsa”, „sotron”, „Frunza”, „Mima”, „Tara, tara, vrem ostasi”, „Ratele si vanatorii”, „Lapte gros”. De ce sa ne oprim acum si de ce sa asteptam 1 iunie ca sa fim din nou copii? Ne vedem la o sesiune de joaca sustinuta de Nefiresc, de la care nu pot lipsi culorile. Asadar, pofteste la Spray Painting. Sau participa la o dezbatere de o ora despre artivism, care este o forma de activism prin arta. Inveti cum pot folosi ONG-urile Artivismul pentru a-si promova organizatia sau cauza pentru care militeaza.

Nefiresc este un grup informal care a luat nastere in ianuarie 2015, dupa ce a fost anuntat evenimentul “Fara Pantaloni la Metrou”. Nefiresc este format din oameni care doresc sa faca evenimente, flashmob-uri sau happening-uri cu scopul de a aduce buna dispozitie in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva.

Cu cateii prin iarba

Din Gradina cu Artisti nu puteau lipsi cei de la Descult in Iarba (https://www.facebook.com/pages/Descult-in-iarba ), care ii vor gazdui pe peticul lor de verdeata pe prietenii lor de la Asociatia AIA (Adopta Iubeste Adora) cu tot cu cei mai simpatici catelusi. Vizitatorii Gradinii cu Artisti vor putea achizitiona prajituri, bijuterii, hainute, cosuri si carti, iar banii stransi vor fi donati adaposturilor de catei.

Sport in aer liber

Daca a venit primavara, nici macar nu mai avem nevoie sa mergem la sala. Sportul este totusi foarte important pentru o viata sanatoasa, asa ca Mariana Dragan, instructor de yoga cu certificare Yoga Alliance International, face o clasa demonstrativa de yoga. Din interior spre exterior, prin asane (posturi) si respiratie, participantii vor lucra pentru a intari corpul si a crea flexibilitate, pentru o minte calma, emotii constiente si relaxare profunda.

Board gaming in natura

Board gaming-ul nu trebuie sa aiba loc numai in casa. La Gradina cu Artisti vei putea juca linistit Dixit sau Saboteur, in timp ce soarele te mangaie usor pe fata. Iar daca iti va placea vreun joc, il vei putea cumpara pe loc direct de la standul Creative Board gaming.

Arta si o ceasca de cafea

Daca lucrezi intr-o corporatie te vei regasi in colectia de tablouri numita chiar asa, „Corporatia”, realizata de Cristina Mihaela Radulescu. Cand a ajuns manager intr-o corporatie, artista si-a dat seama ca sistemul era impotriva ei. Asa s-a nascut expozitia ”Corporatia”, care este un protest, o exteriorizare a revoltei sale interioare.

In timp ce vei contempla tablourile, s-ar putea sa ai nevoie de o cafea tare, iar Speciality Coffee (http://specialitycoffee.ro/ ) va fi acolo sa ti-o ofere.

Intrarea la evenimentul Gradina cu Artisti este libera. Mai multe informatii pe site-ul evenimentului: gradinacuartisti.ro.

gradina

 

 

 

My title page contents