Stabilirea unei rutine corecte de îngrijire a tenului

Stabilirea unei rutine corecte de îngrijire a tenului este foarte importantă pentru sănătate pielii faciale. Cu atât de multe produse disponibile pe piață, alegerea celor mai potrivite poate părea o sarcină descurajantă; având însă informațiile corecte, stabilirea unei rutine eficiente de îngrijire a pielii poate fi distractivă.

Pentru a te asigura că alegi soluțiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, ar trebui mai întâi să iei în considerare care este tipul tău de piele. Apoi, poți trece la pasul următor și să-ți creezi propria combinație personalizată de demachiante, tonice, hidratante, exfoliante și măști.

Respectând acești pași, vei observa cu timpul că rezultatele nu vor întârzia să apară. Când te vei privi în oglindă, vei vedea îmbunătățiri notabile în sănătatea și frumusețea pielii tale.

Iată care sunt pașii pentru stabilirea unei rutine corecte de îngrijire a tenului:

1. Îndepărtează machiajul

Dacă ai obiceiul de a folosi make-up, trebuie să înveți întotdeauna să îndepărtezi machiajul înainte de a merge la culcare. Alege cu grijă produsele, pentru că nu toate reușesc să îndepărteze complet machiajul. Prin urmare, este mai bine să ai un demachiant comun de make-up pentru a-l utiliza înainte de curățarea pielii.

De asemenea, șervețelele pentru îndepărtarea machiajului sau a demachiantelor lichide pentru a fi utilizate în combinație cu tampoanele din bumbac sunt practice și economice. Aplici demachiant pe discheta de bumbac și ștergi ușor fața.

Produsele pe care le folosești pentru a-ți farda ochii și buzele sunt formulate pentru a dura mult timp, astfel încât acestea pot fi dificil de îndepărtat. Soluția ar putea fi utilizarea unor produse specifice concepute pentru părți individuale ale feței.

2. Curăță pielea de două ori pe zi

Recomandarea este să-ți speli fața dimineața, înainte de a te machia și, la sfârșitul zilei, înainte de a merge la culcare. În plus, ar trebui să-ți speli fața și după ce transpiri foarte mult.

Cum procedezi? În primul rând, umezește-ți pielea cu apă caldă, dar nu clocotită. Apa fierbinte ajută la eliminarea impurităților, dar căldura excesivă o usucă.

Aplică apoi produsul de curățare și masează-l ușor în piele. Nu uita să faci mișcări circulare orientate exclusiv în sus. Când ai terminat, clătește-ți fața pulverizând-o cu multă apă sau cu ajutorul unui burete curat. La final, tamponează ușor fața cu un prosop moale.

3. Folosește un tonic după curățare

Ideal este ca tonicul să fie aplicat pe pielea uscată și curată. Torni o cantitate mică pe un tampon de bumbac, apoi pur și simplu freci pe toată fața, evitând doar zona ochilor. Aștepți să se usuce pe piele. Nu este nevoie să clătești fața.

Dacă ai pielea uscată sau sensibilă, folosește un tonic care nu conține alcool.

4. Hidratează pielea

Când tonicul a fost absorbit, este timpul să masezi fața și gâtul cu o cremă hidratantă, făcând mișcări circulare orientate exclusiv în sus. Alternativ, poți pune crema pe degetele curate și atinge-o ușor pe piele.

Pentru acele zile când ai ochii umflați sau cearcăne sub ochi, sau dacă există riduri în jurul ochilor, poți utiliza, de asemenea, o cremă formulată special pentru acea zonă. Atinge ușor pe întreaga zonă din jurul ochilor cu vârful degetelor arătătoare.

5. Exfoliază pielea feței o dată sau de două ori pe săptămână

Nu mai mult de atât, altfel riști să deteriorezi pielea feței. De asemenea, mișcările trebuie să fie foarte delicate. Presiunea foarte ușoară este suficientă pentru a obține un rezultat excelent.

Poți utiliza un exfoliant de clătire, o mănușă sau un burete special sau chiar un exfoliant chimic care conține acizi alfa și beta hidroxi (AHA și BHA).

În caz de acnee sau hiperpigmentare, poate fi mai bine să eviți exfolierea pielii.

6. Folosește o cremă în fiecare zi pentru a te proteja de soare

Expunerea zilnică la lumina soarelui poate provoca: îmbătrânirea prematură a pielii, hiperpigmentarea și alte probleme. Chiar dacă nu îți propui să petreci mult timp în aer liber, aplică protecție solară înainte de a ieși din casă; ar trebui să aibă un SPF 30 sau mai mare. Aplică-l cu 15 minute înainte de a ieși afară.

Protecția solară trebuie aplicată după finalizarea pașilor anteriori, apoi urmând crema hidratantă, dar înainte de machiaj.

My title page contents