Divorț: 9 pași pentru a te reconstrui după o separare

Divorț: 9 pași pentru a te reconstrui după o separare. Pentru a putea plânge și regreta o relație din trecut, trebuie, în primul rând, să accepți că s-a încheiat.

Este important să accepți, să recunoști că relația voastră nu mai este, astfel încât apoi să poți merge din nou singur înainte. După un divorț sau o separare, este adesea greu de acceptat faptul că o relație nu mai există. Pentru a depăși acest moment dificil, care marchează și sfârșitul planurilor tale de viață în cuplu, și pentru a reuși să te eliberezi de trecut, trebuie să faci mai mulți pași.

Înainte de toate, acordă-ți timp să te reconstruiești!

Divorț: 9 pași pentru a te reconstrui după o astfel de etapă din viața ta:

1. Acceptarea pierderii

De multe ori, divorțul este trăit ca o traumă pentru că dincolo de a pune capăt cuplului pe care l-ai format, presupune activarea unui anumit număr de pârghii care să-ți reorganizeze viața de zi cu zi și să-ți permită depășirea acestei perioade. Pentru a-ți reconstrui cu succes viața după un divorț sau o separare, specialiștii sunt de acord că este important, în primul rând, să accepți „pierderea” fostului tău partener. Este important înainte de toate să recunoști sfârșitul vieții tale de cuplu și să fii sincer cu tine însuți; să reușești, pe termen lung, să deschizi cu calm o nouă pagină.

2. Nu nega durerea!

În acest punct al vieții tale este, de asemenea, esențial să accepți sfârșitul relației tale; este esențial să accepți tristețea, să faci față acestei dureri și să nu o negi pentru a merge mai departe ulterior.

3. Timp pentru vindecare

Așa cum o rană fizică necesită uneori timp pentru a se vindeca, o rană emoțională poate, de asemenea, să aibă nevoie de timp pentru a se vindeca. A-ți acorda timp pentru a te reconstrui este o prioritate absolută în timpul unui divorț. Este într-adevăr esențial să nu sari peste pașii necesari. În funcție de individ, această perioadă de vindecare poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. Ajutorul unui profesionist poate fi util.

4. Lucrează la încrederea ta!

Indiferent dacă ai inițiat sau nu divorțul, s-ar putea să te simți vinovat. Un sentiment care poate fi însoțit, în funcție de situație, de o pierdere semnificativă a încrederii în tine și/sau în ceilalți, care nu trebuie neglijată. În această perioadă, poate fi necesar și important să apelezi la un specialist, care să îți permită să-ți înțelegi mai bine divorțul pentru a te reface mai bine. Te ajută să-ți eliberezi vorbirea și mintea.

5. Suferă… plângi!

La fel ca atunci când pierzi o persoană dragă, îndurerarea relației tale este esențială. Pentru a atinge acest scop, este important să nu îți reprimi emoțiile, ci să încerci să le eliberezi într-un fel sau altul. O eliberare emoțională care se produce cel mai adesea prin vorbire, discuție, dar și prin sentimente, de la tristețe la furie.

6. Acceptă și renunță!

Nu este ușor să reușești să accepți despărțirea și să renunți. Cu toate acestea, este esențială în contextul unui divorț sau al unei separări. Este important să reușești să te eliberezi de trecut, să nu mai speri/amăgești că partenerul tău se va întoarce. Reținerea trecutului nu face decât să încetinească procesul de vindecare.

7. Iartă!

Deși este adesea complicat, chiar firesc să ții ranchiună față de fostul tău partener, a-l putea ierta în timp este un pas major în procesul tău de vindecare. Explicația? Cultivarea resentimentelor față de acea persoană nu îți va permite să te eliberezi din acest trecut neplăcut și nici măcar să stabilești ulterior alte relații pe o bază sănătoasă. A ierta pentru a merge mai bine înainte este, așadar, un punct care nu trebuie trecut cu vederea pentru a reveni mai repede și, mai mult, în cele mai bune condiții.

8. Evită „relațiile cu band-aid”!

Se spune adesea că pentru a uita pe cineva drag, poate fi înțelept să cunoști oameni noi. Însă trebuie să faci aceste întâlniri când te simți pregătit, cu o stare de spirit pozitivă. Cufundarea într-o așa-zisă relație „aid-aid” pentru a uita, nu îți va permite să-ți vindeci rănile mai repede. Este chiar invers. De aceea, este adesea necesar să-ți acorzi timp și să nu te angajezi prea repede într-o poveste nouă.

9. Gândește-te la ziua de mâine!

Acum că partea cea mai grea este în spatele tău, este important să te gândești la ziua de mâine. Pentru a stabili noi obiective, a te gândi la tine sau a te lansa în noi proiecte. Oferă-ți obiective pentru a risipi gândurile negative și pentru a te concentra asupra viitorului. Poate în timp ce erai în relația de cuplu ai refuzat să realizezi unele lucruri din diferite motive; acum e momentul să te reconectezi cu o formă de împlinire. Spunând „împlinire”, spunem „deschidere către alții” și, cine știe, începutul unei noi povești…

My title page contents